Суд зобов'язав Приватбанк надати виписку про акціонерів за позовом 6 віргінських компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд зобов'язав Приватбанк надати виписку про акціонерів за позовом 6 віргінських компаній

Фондовий ринок
805
Суд зобов’язав Приватбанк надати виписку про акціонерів на 21 грудня за позовом 6 віргінських компаній.
Окружний адміністративний суд зобов’язав Приватбанк, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) і Національний депозитарій надати копію реєстру акціонерів Приватбанку станом на 21 грудня 2016 року за позовом 6 компаній з Британських Віргінських островів.
Про це свідчать матеріали суду.
У січні віргінські компанії Camerin investments LLP, Sunnex investments LLP, Tampleon investments LLP, Berlini commercial LLP, Lumil investments LLP, Sofinam LLP подали в суд на НБУ і Фонд гарантування вкладів.
24 січня суд вимагав від НБУ та Фонду надати копії документів відносно вказаних компаній: про визнання їх пов’язаними з Приватбанком; про заборону видаткових операцій; про придбання акцій Приватбанку; про списання коштів; про визнання нікчемними договорів даних компаній; про наявність боргів у цих компаній перед банком.
На виконання цієї постанови представником ФГВФО листом було долучено до матеріалів справи копію договору купівлі-продажу акцій Приватбанку від 21 грудня 2016 року.
Даний договір був укладений між державою Україна в особі Міністерства фінансів, з одного боку, і власниками простих іменних акцій згідно з реєстром акціонерів Приватбанку в Національній депозитарній системі.
Однак реєстр акціонерів Приватбанку від 21 грудня 2016 року наданий суду не був.
Таким чином, суд не може встановити точний суб’єктний склад сторін договору купівлі-продажу акцій Приватбанку від 21 грудня, зокрема, незрозуміло, чи були ці віргінські компанії продавцями акцій за договором.
У зв’язку з цим 8 лютого суд зобов’язав Фонд надати виписку про акціонерів Приватбанку станом на 21 грудня 2016 року.
21 грудня 2016 року Приватбанк перейшов у державну власність.
До цього він контролювався Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас