Стало відомо, скільки Польща торік продала Україні газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки Польща торік продала Україні газу

Енергетика
566
В 2016 році польська нафтогазова компанія PGNiG підписала угоду з українською компанією ERU Traiding, за результатами якої продала в Україну 400 млн куб. м газу. Газ потрапив до промислового споживача.
Про це повідомив заступник глави PGNiG Мацей Возьняк.
“В 2016 році ми вперше здійснили значний експорт газу: ми продали в Україну майже півмільярда кубометрів газу, а конкретніше понад 400 млн кубометрів”, – заявив Возьняк. Він додав, що газ продано на хороших умовах.
За словами заступника глави PGNiG, компанія хоче забезпечувати газом не лише польського споживача, але й активно виходити на регіональний рівень.
Возьняк висловив сподівання, що оператор польських газопроводів розширить пропускну здатність газопроводу на польсько-українському кордоні, що дасть можливість експортувати більше газу в Україну. Він додав, що йдеться про газопровід в населеному пункті Германовіце. Завдяки цьому газопроводу на сьогодні можна експортувати в Україну максимально 1,5 млрд куб. м газу. Для розширення пропускної здатності між Україною і Польщею між газорозподільчими станціями Більче-Волиця (Україна) і Германовіце (Польща) планується збудувати новий газопровід протяжністю близько 112 км.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас