ЄБРР створив в Україні вагонну компанію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР створив в Україні вагонну компанію

Фондовий ринок
1216
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) створив в Україні компанію Crea I UA LLC, якій передав в управління власні вагони.
Про це повідомив в інтерв’ю порталу ЦТС старший банкір ЄБРР Марк Магалецький.
Йдеться про вагони, які банк відсудив у приватного залізничного оператора “Інтерлізінвест”, який не виконав зобов’язання з обслуговування кредиту.
“Була створена дочірня компанія, яка є власником вагонів, і поки що вагони будуть працювати безпосередньо на нас. 2387 вагонів – цим парком ми фактично ввійшли в Топ-5 найбільших приватних власників вагонного парку в Україні”, – сказав Магалецький.
Разом з тим, старший банкір уточнив, що це непрофільний вид діяльності для ЄБРР, тому з часом планується вийти з проекту.
“Ми будемо залучати професійні компанії для оперування вагонами, але в перспективі плануємо їх продати. Зараз для цього не дуже хороша кон’юнктура ринку. Тому на даному етапі наше завдання – повністю забезпечити контроль над активами, запустити їх в роботу і в перспективі шукати можливості для продажу… Це не наш бізнес, кожен повинен займатися своєю справою”, – сказав Магалецький
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас