Перший в світі біткоін-банк відкрився в європейській столиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перший в світі біткоін-банк відкрився в європейській столиці

Фондовий ринок
1721
Перший в світі біткоін-банк відкрився в центрі австрійської столиці – Відні.
Установа створена, щоб зробити купівлю і продаж біткоінів легшими і безпечнішими. Ним володіє і управляє місцевий блокчейн-стартап Bit Trust. Установа називається просто «Bitcoin-банк».
У банкоматах банку біткоіни можна обмінювати на євро і навпаки. Тут клієнти також матимуть можливість отримати більше інформації про віртуальну валюту.
Керуючий директор Bit Trust Магдалена Ісбрандт стверджує, що головною перевагою віртуальної валюти є те, що транзакції з її участю проводяться «набагато швидше і без посередників».
Щоб отримати біткоіни, клієнт повинен мати спеціальну адресу, яка являє собою унікальну комбінацію букв і цифр і фактично працює як віртуальна поштова скринька для відправки та отримання цифрової валюти. Весь процес відбувається в анонімному режимі.
«Якщо я роблю онлайн-платіж за допомогою біткоіну, я можу розраховувати на анонімність. Наприклад, в цьому випадку торговці не отримують доступу до номеру моєї кредитної карти», – повідомив Андреас Петерсон з Bitcoin Austria.
Перший біткоін-банкомат був запущений в Австрії три роки тому. Проект став настільки успішним, що біткоін-банкомати почали з’являтися і в інших країнах світу. У Відні зараз налічується понад 20 торговців, які приймають платежі в біткоінах, включаючи ресторани, бістро і бари.
Біткоін став найуспішнішою валютою 2016 року, його ціна за рік зросла більш ніж удвічі.
За матеріалами:
PaySpace Magazine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас