«Найрозумнішими» містами світу управляють 13 млн сенсорів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Найрозумнішими» містами світу управляють 13 млн сенсорів

Технології&Авто
464
Згідно зі звітом компанії Unacast, в Сінгапурі, Барселоні, Нью-Йорку, Лондоні і Сан-Франциско найбільше «розумних» сенсорів і систем. За останні два роки ринок високотехнологічних пристроїв для міського середовища зріс на $3,3 млрд, пише Venturebeat.
Звіт складався на основі даних провайдерів «розумних» міських сенсорів. Наприклад, тих, що стежать за погодою, забрудненістю повітря, завантаженістю парковок. Дані надали 370 операторів з 50 країн. У звіті описуються найяскравіші приклади застосування нових рішень для управління міським середовищем.
У Сінгапурі розгорнули величезну мережу з камер і датчиків, що визначають щільність натовпу. Це дозволило оптимізувати роботу громадського транспорту і знизити навантаження на транспортну мережу міста.
У Барселоні були встановлені бездротові світлодіодні ліхтарі, які зменшують споживання енергії. Також в місті розгорнули систему датчиків, яка стежить за опадами і регулює роботу всіх поливальних систем.
У Нью-Йорку запустили масштабну програму по забезпеченню кожного жителя високошвидкісним інтернетом. На вулицях стали з’являтися будки, які, крім надання доступу в інтернет і до міських сервісів, ще й збирають велику кількість інформації про місто: моніторять якість повітря, дорожній трафік, споживання енергії.
Уряд Лондона також потурбувався про кількість пробок і відсутність місць на парковках. В результаті місто віддало всю інформацію про міський трафік технологічним стартапам, щоб ті змогли використати її для створення корисних для міста рішень.
У Сан-Франциско працює «розумна» паркувальна система з динамічним ціноутворенням. Сенсори в реальному часі визначають кількість вільних місць, а потім підвищують вартість паркування на найбільш завантажених вулицях.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас