Норвегія регулюватиме економіку спільного споживання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Норвегія регулюватиме економіку спільного споживання

Світ
658
Створена урядом Норвегії комісія пропонує змінити правила регулювання Uber, Airbnb і інших компаній, що працюють на принципах економіки спільного споживання. Наприклад, неофіційні таксисти отримають рівні права з офіційними, а сервіси нового типу повинні будуть платити податки.
Комісія пропонує почати зі зміни законодавства по відношенню до всіх служб таксі в Норвегії. У своєму звіті чиновники і експерти відзначили, що систему ліцензій для таксистів час скасувати, оскільки вона перешкоджає зростанню ринку. Таким чином, водії традиційних служб таксі і водії Uber будуть мати рівний правовий статус.
Водночас сервіси нового типу будуть оподатковуватися так само, як і традиційні компанії. Крім того, представники Uber і аналогічних організацій повинні будуть надавати податковим службам дані про надані ними послуги та їх вартість.
Чинний зараз в Норвегії закон забороняє приватним особам «таксувати» або надавати інші послуги для отримання додаткового заробітку – робота таксиста, наприклад, повинна бути основним джерелом доходу. Комітет пропонує переглянути цей закон і дозволити людям підробляти у вільний від основної роботи час.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас