Найважливіші цифри і цитати п'ятниці, 10 лютого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найважливіші цифри і цитати п'ятниці, 10 лютого

845
Найважливіші цифри і цитати п’ятниці, 10 лютого:
  • Гройсман обурився розслідуванням через премію Марушевській на 500 гривень
  • Укрзалізниці поставили бракованих частин на 20 млн грнСБУ
  • З банку “Хрещатик” були виведені активи вартістю не менше ніж 3 млрд грнФГВФО (інфографіка)
МВФ: підвищення пенсійного віку – один із способів проведення реформи
“Пенсійний вік – влада погодилася з необхідністю пенсійної реформи, щоб забезпечувати кращі пенсії і зниження бюджету Пенсійного фонду, щоб пенсійна реформа була зрозуміла, прозора”, – заявив офіційний представник МВФ Джеррі Райс.
Українцям пояснили, чому субсидії стануть меншими
“Оскільки соціальні нормативи, на які надається житлова субсидія, не відповідали реальній картині споживання тепла, газу та електроенергії, громадяни України були свідками того, як субсідіанти в зимовий період відкривали кватирки в приміщеннях для того, щоб використовувати той обсяг енергоносіїв, на який їм призначалася субсидія”, – розповіли в Кабміні.
Кубів повідомив, скільки підприємств в Україні працюють в збиток
“Понад 3500 підприємств, які сьогодні є в Україні, мають слабину, яка називається збитковість і відсутність конкуренції продукції на ринку”, – заявив Кубів.
У НКРЕКП вважають ціни на електроенергію для населення заниженими на 60%
“Постановою НКРЕ від 26 лютого 2015 року №220 Про встановлення тарифів на електроенергію, що відпускається населенню, передбачалося привести в березні 2017 року тарифи на електроенергію для побутових споживачів до економічно обґрунтованого рівня. Однак, протягом 2015-2016 років відбулося зростання середньозваженого тарифу на електричну енергію. Середній роздрібний тариф на електроенергію для населення (економічно обгрунтований тариф) в січні 2017 року становить 2,31 гривні за 1 кВт-год з ПДВ (з урахуванням обсягу дотацій). Тобто, зараз населення платить лише 42,29% ринкового рівня тарифу”, – заявили в комісії.
Гройсман пояснив, як Україна витратить 600 млн євро від ЄС
“Ми обговорили поточну ситуацію в Україні, я поінформував президента Єврокомісії про те, що нам вдалося у другому півріччі 2016 року забезпечити макроекономічну стабілізацію. У 2017 році ми бачимо і прогнозуємо економічне зростання, позитивні сигнали розвитку економіки”, – сказав Гройсман.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас