АМКУ оштрафував "Київенерго" Ахметова за монополізм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ оштрафував "Київенерго" Ахметова за монополізм

Фондовий ринок
982
Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету встановила, що “Київенерго” порушило законодавство про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку передачі електроенергії.
Про це йдеться в повідомленні АМКУ.
“Тимчасова адміністративна колегія встановила, що “Київенерго” створювало перешкоди доступу постачальників за нерегульованим тарифом (ПНТ), зокрема, ТОВ “ЕК Енолл “і ЗАТ “Карбон” на ринок постачання електроенергії”, – повідомляє комітет.
Згідно з повідомленням, “Київенерго” обмежувало ПНТ у виборі ними потенційних споживачів і позбавило їх можливості здійснювати господарську діяльність у Києві, зокрема, шляхом висування необґрунтованих вимог до проекту договору на розподіл електроенергії.
Такі дії “Київенерго” визнані порушенням законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку передачі електричної енергії власними місцевими локальними електромережами на території Києва.
За вказане порушення на ПАТ “Київенерго” накладено штраф у розмірі 17,958 млн гривень.
Раніше повідомлялося, що Київська адміністрація не планує продовжувати контракт з “Київенерго” щодо управління тепловими активами міста.
Як відомо, основними власниками “Київенерго” є ДТЕК бізнесмена Рината Ахметова (72%) і держава в особі НАК “Енергетична компанія України” (25%).
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас