2017 року Пекін скоротить споживання вугілля на 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

2017 року Пекін скоротить споживання вугілля на 30%

Енергетика
484
За повідомленням китайського інформаційного агентства Xinhua, влада Пекіна планує цього року скоротити споживання вугілля на 30% як черговий захід з боротьби із забрудненням повітря.
Використання вугілля в Китаї, особливо в Пекіні, давно стало болючим питанням для захисників навколишнього середовища і прихильників чистих технологій. Затягнутий смогом міський пейзаж – перше, що спадає на думку багатьом людям, коли вони чують слова «Китай» і «вугілля». Однак останнім часом КНР стала країною, яка більше за інших докладає зусиль для скорочення споживання вугілля.
«У цьому році ми намагатимемося прийти до нульового використання вугілля в шести найбільших районах Пекіна і на півдні міста», – сказав мер столиці Цай Ці і додав, що місто збирається почати боротьбу з маленькими бойлерами, які працюють на вугіллі.
З 2016 Пекін повністю зупинив роботу чотирьох найбільших вугільних ТЕС, що скоротило емісію вуглекислого газу на 30 мільйонів тонн. У січні з’явилася інформація про закриття 103 споруджуваних або запланованих вугільних проектів, які повинні були виробляти 120 ГВт*год енергії.
З метою боротьби з кліматичними змінами Deutsche Bank і його дочірні компанії припинили надавати фінансування новим підприємствам у сфері видобутку вугілля, а також будівництву вугільних електростанцій. Повністю відмовитися від вугілля збираються кілька країн, в тому числі Фінляндія, Канада або Голландія.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас