Податковий тягар в Британії після Brexit буде максимальним за 30 років, зростання зарплат залишиться слабким — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податковий тягар в Британії після Brexit буде максимальним за 30 років, зростання зарплат залишиться слабким

Світ
299
Уряд Великої Британії після виходу країни з Євросоюзу різко скоротить держвидатки і підвищить податки, в результаті до кінця десятиліття податковий тягар для фізичних та юридичних осіб буде найважчим за 30 років, прогнозують експерти Британського інституту бюджетних досліджень (Institute for Fiscal Studies, IFS).
Однак через ослаблення економічного зростання і слабке збільшення податкових надходжень Британія ще довгий час не зможе вирішити бюджетні проблеми, і дефіцит бюджету в абсолютному вираженні залишиться одним з найвищих в групі розвинених країн.
При цьому Банк Англії вважає, що зростання зарплат у Великій Британії не прискориться, незважаючи на посилення інфляції, і цей фактор також буде стримувати податкові надходження. За оцінками ЦБ, темпи підвищення середньої зарплати в країні сповільняться до 2,2% в цьому році з 2,7% роком раніше. Регіональні представники банку відвідали близько 700 компаній в рамках підготовки прогнозу. Він розходиться з оприлюдненою минулого тижня оцінкою інфляції, яка передбачала посилення зростання заробітної плати до 3,5% до кінця 2017 року.
Експерти IFS та інших організацій пояснюють прогнозовані низькі темпи економічного зростання слабкістю корпоративних інвестицій і низькою продуктивністю праці.
Прогноз для капіталовкладень британських компаній буде залежати від реакції домогосподарств і бізнесу на Brexit і його наслідки, заявив в середу заступник голови Банку Англії Джон Канліфф, який виступав в торговій палаті Бірмінгема.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас