Зарплата - понад 400 000 грн: Пинзеник розповів деталі законопроекту про суддів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зарплата - понад 400 000 грн: Пинзеник розповів деталі законопроекту про суддів

Казна та Політика
5348
Найближчим часом Верховна Рада розгляне законопроект “Про Конституційний суд України”, яким передбачено підвищення зарплати його голові до 420 тис. грн (плюс 20 тис. грн виплат в розрахунку на місяць за відпустку), а судді – до 383 тис. гривень.
Про це написав народний депутат (БПП), екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник на своїй сторінці в Facebook.
За словами парламентаря, складовими такої зарплати судді є:
- Посадовий оклад – 240 тис. грн (75 мінімальних зарплат);
- Надбавка за стаж (максимум 40%) – 96 тис. грн;
- Надбавка за вчений ступінь (до 20%) – 48 тис. грн.
Що стосується голови Конституційного суду, то його надбавка до зарплати становить 20%.
“Не забули і про пенсію, яку “сором’язливо” назвали довічним грошовим утриманням. Вона становить 80% зарплати, або якихось 307 тис. грн на місяць, а у голови – 336 тис. гривень”, – розповів Пинзеник.
Він уточнив, що такий розмір рівнозначний пенсії 300 пенсіонерів (у мінімальному розмірі). А надбавка для судді Конституційного суду за науковий ступінь доктора наук (48 тис. грн на місяць) у шість разів перевищує зарплату професора.
Крім високих зарплат і пенсій, у законопроекті для суддів також передбачена компенсація витрат за оренду житла і за використання особистого транспорту для службових потреб.
Пинзеник також звернув увагу на те, що зарплата державних чиновників не повинна в 85 разів перевищувати розмір середньої зарплати в країні (в 2016 році вона становила 5,2 тис. грн) і бути відірваною від стану економіки, обсяг якої в минулому році склав усього 55 тис. грн на людину (4,6 тис. грн на місяць).
“Адже тоді при трьохсоттисячних зарплатах одним дістануться корінці, іншим – бадилля. Хоча, іншим при таких рішеннях не залишиться навіть бадилля”, – резюмував Пинзеник.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас