Британські банки через Brexit можуть втратити майже 2 трильйони євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британські банки через Brexit можуть втратити майже 2 трильйони євро

Світ
513
Економіка Великобританії втратить до 30 тис. робочих місць у фінансовому секторі в результаті Brexit.
Про це повідомляє The Guardian з посиланням на дані аналітичного центру Bruegel (Брюссель).
З них 10 тис. місць стосуються безпосередньо фінансового сектору, ще 20 тис. – бухгалтерії, консалтингу, аудиту та юристів.
Крім цього, клієнти британських банків можуть вивести з країни активи на суму до 1,8 трлн євро. Пальму першості серед фінансових центрів ЄС, на думку Bruegel, замість Лондона підхопить Франкфурт, у виграші також виявляться Париж, Амстердам і Дублін.
Разом з тим дослідники попереджають, що виведення активів з Великобританії загрожує імпортом ризику.
На їхню думку, географічний розкид фінансових центрів і різниця в національному регулюванні без посилення регулювання банків можуть призвести до повноцінної фінансової кризи.
Ці ризики, стверджують в Bruegel, можна рівномірно розподілити в разі впровадження єдиного підходу до інвестиційного банкінгу всередині ЄС замість використання 27 національних систем, кожна з яких може почати “нормативну гонку на дно” з метою послабити регулювання і залучити якомога більше коштів, виведених з Великобританії.
“Вихід Великобританії з ЄС пов’язаний з ризиками для забезпечення цілісності і стабільності ринку … Без Великобританії 27 країнам ЄС слід якомога швидше модернізувати свої норми для забезпечення цілісності ринку та фінансової стабільності”, – йдеться в доповіді.
За матеріалами:
the guardian
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас