В Україні вкрали кредит Світового банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні вкрали кредит Світового банку

Кримінал
11210
Генеральна прокуратура України (ГПУ) здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розкрадання кредиту, наданого Світовим банком.
Про це йдеться в постанові Печерського суду Києва.
В ході розслідування було встановлено, що в період з 2007 по 2013 року Світовий банк надав кредит на реалізацію проекту “Розвиток міської інфраструктури” у кількох областях України, в тому числі Івано-Франківській, Чернігівській та Донецькій.
Кредитні кошти були надані під гарантії уряду України, а головним виконавцем проекту було Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.
“Грошові кошти спрямовувалися безпосередньо виконавцю і повинні були використовуватися для здійснення реконструкції та модернізації об’єктів, що належать комунальним підприємствам, що здійснюють діяльність у сфері водопостачання та водовідведення”, – йдеться в повідомленні.
Однак, посадові особи комунальних підприємств перераховували кошти на рахунки афілійованих транзитних підприємств. При цьому в договорах вказувалася значно завищена вартість робіт, в деяких випадках роботи взагалі не виконувалися.
В подальшому кошти переводилися в готівку з допомогою підприємств з ознаками “фіктивності” і розподілялися між учасниками угруповання. Разом з тим, кредитні зобов’язання виконуються за рахунок державного бюджету.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас