Український бізнес став більше скаржитися на органи місцевого самоврядування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український бізнес став більше скаржитися на органи місцевого самоврядування

Казна та Політика
422
Український бізнес в четвертому кварталі 2016 року сталв більше скаржитися на дії органів місцевого самоврядування: кількість таких скарг зросла на 41% в порівнянні з попереднім кварталом – до 24 скарг, повідомив бізнес-омбудсмен України Альгірдас Шемета.
“У четвертому кварталі невеличкою особливістю було те, що значно збільшилася кількість звернень щодо дій місцевих органів влади”, – констатував він.
А.Шемета пов’язує таке зростання з реформою децентралізації, що проводиться в Україні.
Як зазначила в ході прес-конференції заступник бізнес-омбудсмена Тетяна Коротка, тенденція свідчить про певні ризики для ефективного впровадження реформи. Так, Рада бізнес-омбудсмена фіксує зростання порушень в діяльності місцевих рад і адміністрацій, зниження кваліфікації місцевих органів влади, що пов’язано з передачею їм більших повноважень, а також проблеми в законодавстві щодо створення нових об’єднаних територіальних громад.
За словами Т.Короткої, бізнес в більшості скарг торкався питань, пов’язаних з наданням адміністративних послуг на місцях, управлінням місцевим майном, правонаступництвом функцій, переданих центральними органами влади місцевим органами влади, а також земельні питання.
Разом з тим, згідно з поданими даними за весь 2016 рік, частка скарг на органи місцевого самоврядування в загальній кількості становить лише 7%. Найчастіше бізнес скаржився на дії податкових органів – 49%, силових структур – 19%, законопроекти і зміни до них – 8%, дії державних регуляторів – також 8%.
А.Шемета також звернув увагу на збільшення частки виконаних рекомендацій Ради бізнес-омбудсмена до 87% на кінець 2016 року (Державна фіскальна служба виконала 91% рекомендацій).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас