Люди VS Роботи: хто буде реальним «рушієм» економіки вже через 5 років? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Люди VS Роботи: хто буде реальним «рушієм» економіки вже через 5 років?

Технології&Авто
884
У наш час безліч технологічних штучок, про які ми навіть не могли подумати років 5 тому, благополучно існують поруч з людиною. Машини без водіїв, будинок з інтелектом, робот, який допомагає по дому, – все це неодмінно спрощує нам життя. АЛЕ
 
Чи замислювалися ви над тим, що незабаром конкурувати за своє робоче місце вам доведеться з роботом? Адже починається справжня епоха протистояння штучного інтелекту і людського.
Існують різні точки зору з цього приводу. Наприклад, Ілон Маск і Стівен Хокінг всіляко звертають увагу громадськості на можливу небезпеку використання машинного інтелекту. З іншого боку, Apple, Google і Facebook бачать в цьому тільки плюси розвитку цивілізації і активно скуповують стартапи штучного інтелекту (ШІ).
Все ж якось непомітно нові технології увійшли в сучасний світ і стали його невід’ємною частиною. Нам вже складно уявити своє життя без електронної пошти, соцмереж або ж мобільних додатків на кшталт Meitu.
Сьогодні ми пропонуємо розглянути штучний інтелект з іншого боку, а саме його вплив на світову економіку.
Штучний інтелект був створений заради цікавості, а не з метою вирішення завдань
Протягом багатьох-багатьох років людина намагається зрозуміти, як вона думає. В галузі штучного інтелекту вирішується ще більш відповідальне завдання: фахівці намагаються не тільки зрозуміти природу інтелекту, але і створюють розумні машини. В даний час тематика штучного інтелекту охоплює величезний перелік наукових напрямків.
Закон прогресу теж говорить, що людина створює всілякі нововведення для того, щоб зробити своє життя комфортнішим. Але винаходом штучного інтелекту керував, швидше за все, інтерес. Така вона людська природа, і цікавість – її невід’ємна якість.
ШІ в майбутньому може освоїти промисловість і політичну сферу
Нас вже не здивувати програмою, яка здатна розпізнавати музику, зображення, голос. Ми щодня виконуємо складні дії за допомогою техніки – і це стало звичайним явищем.
Зараз ми все менше звертаємо увагу на дизайн або зручність у використанні, але все частіше нас цікавлять «розумні» програми, які іноді навіть перевершують людські здібності. Стартапи з використанням ШІ – це родзинка сучасного світу IT. Що далі? Програмісти будуть створювати програми для роботів?
Також на порозі змін стоїть політична сфера, адже експерти пророкують їй нове майбутнє. А ви знаєте, що ШІ вже передбачає результати виборів?
Неймовірні перспективи чекають на сферу промисловості. Автоматизація на виробництві вже всюди, як результат, роботи для звичайних людей стає все менше. Приміром, компанія Adidas планує запустити завод в Німеччині, де пошиттям продукції будуть займатися зовсім не люди.
Уже зараз машинний інтелект привертає до себе як фахівців в цій сфері, так і інвесторів. Це дає можливості для активного розвитку роботизації і впровадження її в людське життя.
Штучний інтелект буде обдарований знаннями в сфері економіки
Економічні прогнози, аналітика, аналіз тенденцій, моделювання ситуації – усім цим скоро будуть займатися роботи. І це не вигадка, адже нейронні мережі вже зараз використовуються в страховій сфері, в біржовій торгівлі і аналізі ринків.
ШІ нового покоління зможе не тільки оперувати складними математичними формулами, а й судити про стан економіки будь-якої країни світу.
ШІ вже успішно працює з вами
Вас дивує, що соціальні мережі якимось чином виводять рекламу саме тих речей, які вам цікаві? І це зовсім не магія. Це все витівки ШІ, який відстежує і аналізує всі ваші дії (тобто траєкторію рухів по сайтам). Він знає про вас все: в якому готелі ви зупинялися і що написали про нього в інтернеті, якому одягу ви віддаєте перевагу, і де готують вашу улюблену піцу.
А деякі електронні маркети, наприклад Amazon, пішли ще далі: вони обробляють ваші замовлення і навіть навчилися організовувати зворотний зв’язок зі своїми клієнтами. Спритність системи і ніякого шахрайства.
Через 5 років буде ліквідовано понад 7 млн ​​робочих місць
Технічна революція потроху готує нас до того, що через 5-10 років звичайній людині без видатних якостей буде складно знайти роботу.
В результаті чого до 2020 року буде створено 2 млн робочих місць, при цьому ліквідовано – понад 7 млн. Все ж не варто опускати руки, адже багато професій будуть не під силу роботу в найближчому майбутньому.
Зараз кількість економічних операцій, які виконуються машинами, не перевищує 10%, але з часом це число може значно збільшитися. Важливо також, що в майбутньому у кожного керівника з’явиться вибір: довірити професійні зобов’язання живій людині або ж купити для цього робота.
Головний урок, який ми повинні отримати в ході четвертої промислової революції, – важливість постійного розвитку. Тому будьте відкритими до нових знань, покращуйте свої навички, отримуйте досвід – і у вас не буде конкурентів… навіть серед роботів.
Яніна Дика
За матеріалами:
hyser
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас