Фондові індекси Азії змінюються різноспрямовано, Китай пішов в мінус після святкового тижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові індекси Азії змінюються різноспрямовано, Китай пішов в мінус після святкового тижня

Фондовий ринок
150
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) змінюються різноспрямовано в п’ятницю, оскільки позитивні макроекономічні дані на цьому тижні компенсуються зрослими політичними ризиками через дії президента США Дональда Трампа і його адміністрації.
“Всі зараз говорять про це, про те, що США, схоже, відходять від глобалізації”, – коментує ситуацію головний ринковий аналітик IG Кріс Вестон. Однак потрібно багато часу, щоб цей фактор вплинув на макроекономічні дані, і ринки це усвідомлюють, додав він.
Біржі материкового Китаю, які відновили торги після тижня святкувань Нового року за місячним календарем, пішли в мінус, відіграючи весь негатив останніх сесій, повідомляє CNBC: Shanghai Composite опустився на 0,5%, Shenzhen Composite – на 0,4%.
Тим часом японський Nikkei 225 в п’ятницю підвищився менш ніж на 0,1%, а більш широкий індекс Topix – на 0,4%. Підтримку ринку надає оголошення Банку Японії про купівлю за фіксованою ціною японських держоблігацій з термінами обігу від 5 до 10 років.
Австралійський S&P/ASX 200 впав на 0,4%.
Тайванський Taiex додав 0,3%, індонезійська Jakarta Composite – 0,2%, південнокорейський Kospi майже не змінився.
Ціна паперів японського виробника хімпродуктів і косметики Kao підвищилася на 3,9% завдяки сильній квартальній звітності. Ринкова вартість Sony підскочила на 6,3%, до максимуму за 18 місяців, після оголошення про те, що компанія як і раніше очікує прибуток у поточному фінроці, незважаючи на списання $1 млрд в кінематографічному бізнесі.
Курс акцій Nissan Chemical знижується найшвидшими темпами з березня 2011 року – на 7,5%, оскільки виручка компанії за 9 місяців скоротилася в обох основних підрозділах, а квартальний прибуток був слабшим за очікування.
Котирування цінних паперів індійської Sun TV підскочили на 25%, суд виправдав засновника медіакомпанії Каланіті Марана і його брата, яких звинувачували в корупції і відмиванні грошей.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас