Вимога МВФ прискорить приватизацію «Укрспирту», - Т.Кутовий — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вимога МВФ прискорить приватизацію «Укрспирту», - Т.Кутовий

Фондовий ринок
570
Вимога Міжнародного валютного фонду щодо закону про демонополізацію спиртової галузі може прискорити процес приватизації «Укрспирту», — заявив міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий.
«Є вимога МВФ, щоб закон про приватизацію і демонополізацію галузі був проголосований у пакеті законопроектів, що передбачаються в рамках програми співпраці з МВФ. Це вселяє в мене надію, що закон буде внесений до порядку денного Верховної Ради досить швидко», – зазначив Кутовий, уточнивши, що закон вже кілька разів планувалося внести на порядок денний сесії, і жодного разу це питання не набирало більше 200 голосів. Тому спрогнозувати, коли саме «Укрспирт» буде приватизовано, досить складно.
«Цей закон ми заклали положення, що до кінця 2017 року галузь повинна бути приватизована. Але важливе питання – коли цей закон буде проголосований? Якщо він буде проголосований в лютому, значить, у нас є вікно можливостей зробити підготовку, передачу, залучити юристів, аудиторів для здійснення процесу. Але якщо в грудні, то вже вибачте. Все залежить від того, скільки у нас є часу, щоб провести підготовчу роботу, внутрішню», – додав чиновник, запевнивши, що розроблений закон дозволяє провести приватизацію ефективно як в контексті майбутньої роботи галузі, так і в контексті стартового етапу, коли держава зможе позичати якісь додаткові кошти, щоб розвивати економіку.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас