Укроборонпром відкриє представництва в Туреччині і Польщі, а пізніше - в Брюсселі і Вашингтоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укроборонпром відкриє представництва в Туреччині і Польщі, а пізніше - в Брюсселі і Вашингтоні

Фондовий ринок
245
Держконцерн Укроборонпром готує відкриття своїх представництв в Туреччині і Польщі.
Про це заступник голови держконцерну Денис Гурак повідомив в ході 6-ї міжнародної конференції Управління в секторі безпеки: виробництво, продаж і закупівля озброєнь.
Він не деталізував ці плани, зазначивши серйозне наповнення і потенціал програм двостороннього військово-технічного співробітництва (ВТС) з Анкарою і Варшавою.
Крім того, в планах держконцерну також відкриття представництв Укроборонпрому в Брюсселі і Вашингтоні, повідомив Гурак, уточнивши, що “це плани на середньострокову перспективу”.
В даний час учасниками Укроборонпрому, створеного указом президента в грудні 2010 року, виступають 112 підприємств українського оборонно-промислового комплексу (ОПК), включаючи держкомпанію Укрспецекспорт і її дочірні підприємства. Ще 21 підприємство держконцерну знаходиться на тимчасово окупованій території Криму і на непідконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей.
Нагадаємо, що Київ і Анкара активізували двостороннє ВТС в новій геополітичній ситуації в 2014 році. У числі перспективних напрямків співпраці розглядається бронетанкобудівництво, авіадвигунобудівництво, радіолокація, навігація, зв’язок, ракетне озброєння.
Крім того, в даний час Київ також відпрацьовує плани активізації ВТС з Варшавою. У числі перспективних напрямків двостороннього ВТС – спільне створення нових зразків безпілотної техніки для ЗСУ, модернізація польських винищувачів, модернізація оптико-електронних приладів української бронетехніки, створення нових систем ППО.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас