ДФС вимагає від De Novo сплатити 6 млн гривень податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС вимагає від De Novo сплатити 6 млн гривень податків

Фондовий ринок
1179
Державна фіскальна служба (ДФС) вимагає від провайдера хмарних технологій ІТ-компанії De Novo (Київ) сплатити 6 млн гривень податків за те, що він не поставив на баланс підприємства ліцензії програмного забезпечення, що здається компанією в оренду.
Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook заявив генеральний директор De Novo Максим Агєєв.
“Минулого тижня податкова інспекція видала акт комплексної перевірки, в якому висунула нашій компанії претензію в розмірі шести мільйонів гривень. Останній випадок по-своєму унікальний. Вперше за мої більш ніж двадцять років роботи податківці оскаржують саму природу нашого бізнесу”, – зазначив він.
Агєєв підкреслив, що De Novo працює за схемою здачі споживачам ліцензій на програмне забезпечення в оренду за моделлю SaaS (Software as a Service).
Використання ПЗ в обсязі, необхідному для виконання певного завдання, звільняє замовників від необхідності купувати дорогі ліцензії та дозволяє гнучко управляти своїми витратами.
“У нашому випадку податківці відмовилися визнавати частинами одного цілого наш контракт з виробником ПЗ компанією Microsoft і безліч контрактів з нашими замовниками на передачу того ж ПЗ в оренду. Перевіряючі впевнені, що ми з явно злим умислом купуємо величезну кількість ліцензій (рахунок йде на тисячі) для власних потреб, але для чогось не ставимо їх собі на баланс. Замість цього ми оформляємо щомісячні платежі виробникові за оренду ліцензій і тим самим завдаємо непоправної шкоди Вітчизні”, – підкреслив гендиректор De Novo.
Агєєв також зазначив, що в разі, якщо компанія De Novo виконає вимоги податківців, вона не зможе продовжувати свою роботу як оператор хмарних сервісів.
Більш того, за словами Агєєва, згідно з ліцензійними правилами будь-якого виробника ПЗ, De Novo не має права здавати в оренду третій стороні куплені і поставлені на баланс ліцензії.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас