До відома акціонерів, клієнтів банку та представників засобів масової інформації! — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До відома акціонерів, клієнтів банку та представників засобів масової інформації!

Особисті фінанси
37
З метою недопущення розповсюдження некоректної інформації відносно нещодавного проведення Загальних зборів акціонерів, ПУБЛІЧНЕ АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО АКЦІОНЕРНИЙ КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК «АРКАДА» (надалі – Банк, ПАТ АКБ «АРКАДА»), вважає за необхідне повідомити наступне.
20 січня 2017 року відбулись призначені рішенням Спостережної ради Банку позачергові Загальні збори акціонерів ПАТ АКБ «АРКАДА», головним питанням порядку денного якого було внесення змін до Статуту ПАТ АКБ «АРКАДА», пов`язаних зі збільшенням розміру статутного капіталу та викладення Статуту Банку у новій редакції.
Метою проведення позачергових Загальних зборів акціонерів було завершення процедури здійснення шістнадцятої додаткової емісії акцій Банку та збільшення зареєстрованого статутного капіталу банку до 320 445 042, 00 грн., здійсненої на підставі рішення річних Загальних зборів акціонерів від 06.04.2016 року. Зауважимо, що збільшення статутного капіталу Банку здійснюється на виконання постанови Правління НБУ від 06.08.2014 № 464 «Про приведення статутного капіталу банків у відповідність до мінімально встановленого розміру».
Слід зазначити, що ряд акціонерів, а саме: ТОВ «СТОЛИЦЯ-КАПІТАЛ-ІНВЕСТ», ТОВ «Розвиток і перспективи» та ТОВ «Інвестиції в майбутнє» не бажають або не мають змоги здійснювати фінансові внески до статутного капіталу Банку за рахунок власних коштів задля необхідності приведення його розміру до мінімально встановленого нормативними актами України.
А тому, вищезазначені акціонери поставили за мету будь-яким способом не допустити проведення Загальних зборів акціонерів, або у разі їх проведення – визнання прийнятих на них рішень недійcними. Оскільки юридично виважених правових підстав для визнання Загальних зборів акціонерів Банку немає, то вищезгадані акціонери обрали минулорічну тактику «не потрапляння» на такі Збори для подальшого звинувачення в умисному недопуску. Аналогічна підстава «недопуск акціонерів» для визнання Загальних зборів недійсними була застосована даними акціонерами при проведенні Загальних зборів акціонерів, що відбулися 06.04.2016 року. Проте, безпідставність таких звинувачень була підтверджена рішенням Господарського суду м.Києва, яке набрало законної сили. Даним рішенням суду Загальні збори були визнані законними та проведеними у відповідності до вимог законодавства України.
Передбачаючи аналогічний розвиток подій від ТОВ «СТОЛИЦЯ-КАПІТАЛ-ІНВЕСТ», ТОВ «Розвиток і перспективи» та ТОВ «Інвестиції в майбутнє» Банк звернувся до Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку та Національного банку України з проханням забезпечити присутність представників для здійснення нагляду за реєстрацією акціонерів та проведенням Загальних зборів акціонерів. На жаль, прохання Банку були залишені без задоволення.
Хочемо наголосити, що 20.01.2017р. Загальні збори акціонерів відбулись з дотриманням чинного законодавства, на них були прийняті всі необхідні для діяльності Банку рішення спрямовані на виконання вимог Національного банку України. Всі акціонери, які мали наміри прийти та прийняти участь в Загальних зборах акціонерів Банку – безперешкодно змогли на них потрапити та прийняти участь.
З огляду на вищевказане, просимо з розумінням сприймати інформацію, яка може з’явитися в засобах масової інформації на підставі неперевірених та/або недостовірних джерел та без офіційних коментарів Банку.
Правління ПАТ АКБ «АРКАДА»
За матеріалами:
Аркада
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас