Fitch знизило рейтинг Туреччини до сміттєвого рівня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило рейтинг Туреччини до сміттєвого рівня

Світ
932
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній валюті Туреччини до сміттєвого рівня “ВВ+” з інвестиційного “ВВВ-”.
Як повідомляє “Фінмаркет” з посиланням на повідомлення агентства, прогноз – “стабільний”.
Довгостроковий РДЕ в національній валюті підтверджений на рівні “ВВВ-”, короткостроковий – “F3”. Межа суверенного рейтингу знижена до “BBB-” з “BBB”, короткостроковий РДЕ в іноземній валюті – до “B” з “F3”.
Аналітики Fitch прогнозують середнє зростання ВВП країни в межах 2,3% в 2016-2018 роках в порівнянні із середнім збільшенням на 7,1% за п’ять років, що завершилися в 2015 році.
“Зміни в політиці і питаннях безпеки підривають економіку та інституційну незалежність. У той час як політична обстановка може стабілізуватися, значні проблеми в галузі безпеки, ймовірно, будуть зберігатися”, – наголошується в повідомленні Fitch.
Тим часом міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s Global Ratings змінило прогноз довгострокових рейтингів Туреччини за зобов’язаннями в іноземній і національній валютах на “негативний” зі “стабільного”, підтвердивши їх на поточних рівнях.
Довгостроковий і короткостроковий рейтинг за зобов’язаннями в іноземній валюті збережений на позначці “BB/B”, за зобов’язаннями в національній валюті – “BB+/B”, довгостроковий і короткостроковий рейтинги Туреччини за національною шкалою – “trAA+/trA-1”.
Перегляд прогнозу відображає послаблення “спроможності політиків щодо стримування інфляції та валютного тиску, що може послабити фінансову силу турецьких компаній і банків, підірвати економічне зростання і погіршити бюджетні показники протягом періоду підвищення процентних ставок в світі”, відзначається в повідомленні агентства.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас