Стало відомо, коли Київ планує запровадити електронний квиток в міськтранспорті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли Київ планує запровадити електронний квиток в міськтранспорті

Світ
590
Влада Києва планує в 2017 році запровадити систему оплати проїзду в міському транспорті за допомогою електронного квитка, повідомив директор департаменту транспортної інфраструктури Київської міськдержадміністрації (КМДА) Сергій Майзель.
“Протягом 2017 року ми плануємо ввести електронний квиток в Києві. Я б сказав, що на 50% він вже введений, працює на лінії швидкісного трамвая, на міській електричці, в метрополітені, на фунікулері… Система, яку ми тестували в 2016 році (із залученням платіжних систем Visa і Mastercard – ред.), показала, що має право на життя. Будь-яка людина з “Карткою киянина” і банківськими картками матиме можливість проїхати в наземному і підземному транспорті”, – сказав С.Майзель.
Він уточнив, що найближчим часом буде запущена тендерна процедура на поставку необхідного обладнання для наземного транспорту.
За словами С.Майзеля, питання підвищення ціни за проїзд в міському наземному транспорті Києва після впровадження системи електронного квитка поки не обговорювалося.
Директор київського департаменту транспортної інфраструктури також зазначив, що з 2017 року умови співпраці міста з приватними операторами громадського транспорту зміняться. Так, приватні перевізники повинні будуть підписувати з містом довгострокові договори, в рамках яких обов’язковою умовою буде заміна всього рухомого складу протягом п’яти років.
За даними С.Майзеля, Київ також планує розвивати систему нічних маршрутів, які вперше були введені в кінці 2016 року. Так, за місяць роботи за трьома тролейбусними і одним автобусним нічними маршрутами комунальне підприємство “Київпастранс” перевезло 10 тис. пасажирів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас