Ідея Банк планує у 2 кварталі 2017 розмістити дві серії чотирирічних облігацій загальним обсягом 200 млн. гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ідея Банк планує у 2 кварталі 2017 розмістити дві серії чотирирічних облігацій загальним обсягом 200 млн. гривень

Фондовий ринок
32
Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку 24 січня зареєструвала емісію облігацій Ідея Банку серій E та F на загальну суму 200 млн. гривень, по 100 млн гривень кожної серії. Номінал облігації – 1 тис. гривень. Термін обігу облігацій – 4 роки (по серії Е – до 26.02.2021 року, по серії F-до 31.03.2021 року).
Для власників облігацій передбачена можливість пред’явити облігації до оферти кожні 6 місяців по серії Е і щорічно по серії F. Розміщення на вторинному ринку серед інвесторів очікується на початку 2 кварталу поточного року.
Реальна дохідність і обсяг продажів буде визначатися, виходячи з процентних ставок на ринку на момент розміщення, потреб банку в додатковому фінансуванні та попиту на облігації з боку потенційних покупців.
Мета випуску облігацій – розширення бази фондування кредитів фізичним особам і суб’єктам малого та середнього бізнесу, а також диверсифікація джерел залучення коштів для банку.
«Ідея Банк повертається в якості емітента на ринок комерційних облігацій, на якому у банка хороша репутація і позитивний track record за попередніми емісіям облігацій серій B, C, D які були в обігу в 2013-2016 рр. У зв’язку з цим і внаслідок незначної кількості якісних корпоративних інструментів ми переконані в успішному розміщенні облігацій Ідея Банку серед банків, інвестиційних компаній і компаній з управління активами, недержавних пенсійних фондів, страхових компаній та інших інституціональних інвесторів. Незважаючи на те, що суверенна крива дохідності за державними фінансовими інструментами протягом останнього року знизилася, ми очікуємо зростання попиту на альтернативні якісні корпоративні облігації з високою прибутковістю, які дозволять збалансувати і диверсифікувати свої портфелі інвесторам в облігації Ідея Банку », – сказав голова правління Ідея банку Михайло Власенко.
За матеріалами:
Ідея Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас