Ikea купує парк вітрогенераторів в Литві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ikea купує парк вітрогенераторів в Литві

Фондовий ринок
379
Компанія IRI Investments Lietuva, контрольована шведською групою з торгівлі меблями Ikea Group, придбала парк вітрогенераторів в Литві потужністю 45 МВт, йдеться в прес-релізі Ikea Group.
Парк з 19 вітрогенераторів був введений в експлуатацію в Мажейксьому районі країни в середині 2016 року.
Угоду планується завершити до кінця березня. За даними джерела агентства BNS, вартість угоди склала близько 100 млн євро.
“Ми інвестуємо у відновлювану енергетику, тому що це вигідно нашому бізнесу і дозволить нам краще пристосуватися до тенденцій “чистої” економіки. Інвестувавши в Литві, ми наблизилися до мети виробляти стільки відновлюваної енергії, скільки споживаємо в своїй діяльності”, – наводяться в повідомленні слова менеджера Ikea Group з питань сталого розвитку Стіва Ховарда.
Підприємство Pamario jegainiu energija, що контролює парк, продали інвестиційна компанія Orion Asset Management, що перебуває в управлінні групи Orion Managing Partners, B.V, і фонд голландського капіталу Energy Investment Fund.
Розпочатий восени минулого року процес продажу парку зацікавив і місцевих, і міжнародних інвесторів, остаточні пропозиції внесли 5 потенційних покупців, говориться в повідомленні Orion Asset Management.
Сума угоди не повідомляється. Парк обійшовся його будівельникам в 72 млн євро.
Як повідомляє Ikea Group, вона хотіла б до 2020 року стати енергетично незалежною і виробляти всю необхідну їй енергію з відновлюваних джерел. Групі належить 415 електростанцій, вона впровадила 730 тис. модулів сонячної енергії на дахах будівель.
На інвестиції в відновлювані джерела енергії Ikea Group запланувала виділити 3 млрд євро, з 2009 року компанія вже інвестувала 1,5 млрд євро і виділить ще 600 млн євро на вітрогенератори і сонячні електростанції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас