ЄС повинен заблокувати будівництво газопроводу "Північний потік-2", - Коболєв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС повинен заблокувати будівництво газопроводу "Північний потік-2", - Коболєв

Енергетика
590
Європейський Союз повинен заблокувати будівництво газопроводу “Північний потік-2”, щоб не дозволити Кремлю оволодіти додатковими важелями економічного і геополітичного впливу на Німеччину, Польщу та Словаччину.
Про це заявив голова правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв в інтерв’ю Reuters, опублікованому в неділю, 29 січня.
“Ми закликаємо наших європейських партнерів подивитися на крок вперед, що станеться, коли “Північний потік-2” буде запущений”, – сказав керівник “Нафтогазу”.
Коболєв підкреслив, що запуск підводного газопроводу з пропускною здатністю 55 мільярдів кубометрів на рік призведе до еквівалентного падіння обсягів транзиту природного газу через Україну і Польщу.
“Не думаю, що це має стосунок до диверсифікації постачань. Це означає домінування “Газпрому” в цій частині Європи”, – зазначив глава “Нафтогазу”. Коболєв закликав країни ЄС бути обачними у відносинах з РФ і російським компаніями, а також запевнив, що Україна залишається одним із найбільш послідовних противників “Північного потоку-2”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас