Японія виділить Україні 290 тисяч доларів на медицину і освіту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія виділить Україні 290 тисяч доларів на медицину і освіту

Казна та Політика
326
Уряд Японії в 2017 році має намір виділити близько 290 тисяч доларів на проекти благодійних організацій в сфері медицини та освіти, що реалізуються в Україні.
Про це сказав посол Японії в Україні Шигекі Сумі в ході церемонії підписання грантових угод з благодійними організаціями.
“Ми дуже раді підписанню цих п’яти проектів, чотири з яких спрямовані на медицину і один – на освіту. Це вкрай важливо для України”, – сказав посол.
Передбачається, що всього буде реалізовано п’ять проектів, по одному в Сумській, Запорізькій, Дніпропетровській, Миколаївській та Одеській областях.
Проект модернізації медичного обладнання в Краснопільській центральній районній лікарні (Сумська область) спрямований на закупівлю ендоскопічної системи з гастроскопії, концентратора кисню, парового стерилізатора і стерилізатора.
У Запорізькій області на грантові кошти буде закуплено відеоендоскопічну систему і мікроскоп для обласного протитуберкульозного клінічного диспансеру.
У Новомосковську центральну районну лікарню (Дніпропетровська область) буде закуплена лапароскопічна система.
Для Первомайської центральної міської багатопрофільної лікарні (Миколаївська область) благодійні фонди придбають операційний стіл, монітор пацієнта, ультразвуковий інгалятор, пульсометр, аспіратор і апарат штучної вентиляції легенів.
У Жовтневому навчально-виховному комплексі “Загальноосвітня школа I-III ступенів – дошкільний навчальний заклад” (Одеська обл.) буде проведено заміна даху та вікон, відремонтовані стіни.
Дані проекти будуть реалізовані за рахунок безповоротної фінансової допомоги уряду Японії в рамках програми підтримки культурних проектів “Кусаноне”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас