Одеський стартап робить революційне VR-крісло (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеський стартап робить революційне VR-крісло (відео)

Технології&Авто
1708
На думку деяких експертів, віртуальна реальність в іграх в майбутньому розвинеться до рівня фільму «Трон», коли в кіберзмаганнях глядачі спостерігатимуть за голограмами. Але і зараз VR пропонує геймерам досить незвичайні відчуття: як, наприклад, крісло, яке може обертатися на 360° по трьох осях, таким чином повторюючи переміщення за гравцем у грі.
Такі крісла розробляє і виробляє одеська MMOne. Компанію у 2012 році запустили кілька партнерів, знайомих ще зі школи: Дарина Маркова, з досвідом роботи в онлайн кінотеатрах, Андрій Борисов, який раніше займався рекламою, Алекс Рижкін, який раніше працював у геймдев-компанії Wargaming, і підприємець В’ячеслав Вайнбранд.
Партнери зацікавилися темою VR кілька років тому. «Ми стали одними з перших бекерів на Kickstarter для окулярів Oculus Rift, першими завезли їх в Україну», — розповідає Борисов. За словами Алекса Рижкіна, хотілося зробити щось хардкорне для геймерів, а повне занурення в гру відбувається тільки тоді, коли тіло рухається так само, як і ігрова картинка. «Стояло завдання створити щось, що дає геймеру максимальний адреналін і емоції», — каже Рижкін. Так і народилася ідея крісла, яке здатне повністю повторювати переміщення гравця в просторі.
Компанію MMOne заснували в 2012 році. За цей час команда встигла розробити кілька прототипів крісла. За даними VentureBeat, прототип минулого року тільки по комплектуючим обійшовся приблизно в $50 000 за штуку. Розвивається проект поки на власні гроші співзасновників, але для масштабування MMOne збирається шукати інвесторів. Зараз у команді стартапу — 10 осіб.
На початку цього року команда нарешті завершила роботу над комерційною версією продукту.
Крісла розробляються і збираються в Україні з німецьких комплектуючих, для VR використовуються окуляри Oculus CV1. Власного заводу у компанії поки немає, орендують виробничі потужності. Зараз крісла — досить дорогі, і не призначені для домашнього використання. Кінцеву ціну команда не називає, проте порівнює її з ціною Tesla Model S в хорошій комплектації (близько $130 000 — ред.).
Таке крісло, за словами розробників, підходить для 50% ігрового контенту: космічні подорожі, гонки, авіасимулятори, все, що пов’язане з швидким рухом, різкими поворотами тощо. Крісло сумісне з багатьма популярними іграми, включаючи гоночну Trackmania Turbo від Ubisoft, авіасимулятор DCS World від Eagle Dynamics та інші.
За матеріалами:
Ain.Ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас