У Києві штрафуватимуть тих, хто живе не за місцем реєстрації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві штрафуватимуть тих, хто живе не за місцем реєстрації

Особисті фінанси
13633
З весни 2017 року київська влада планує перевіряти, скільки людей проживають в квартирах, і виявляти українців без реєстрації, про це заступник мера столиці Петро Пантелеєв заявив ще в кінці минулого року. Перевірки торкнуться тільки тих, хто живе в квартирах без лічильників на холодну та гарячу воду.
Мета перевірки – домогтися “справедливості” при оплаті комуналки. Так, платіжки на гарячу і холодну воду в квартирах без лічильників приходять на соціальну норму споживання. При цьому норма залежить від того, скільки людей користується послугами.
Згідно зі ст. 6 Закону “Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні”, українці повинні змінювати реєстрацію, якщо збираються проживати за новою адресою не менше шести місяців. При цьому військовозобов’язані, учасники судових процесів, українці з невиконаними майновими зобов’язаннями повинні повідомляти про те, що переїхали, через місяць відсутності за “старою адресою”.
Для реєстрації потрібен документ, наприклад, договір оренди житла або права власності на квартиру. Крім того, в центр адміністративних послуг потрібно принести оригінал паспорта того, хто реєструється, і того, хто володіє житлом. Чоловікам також доведеться показати військовий квиток.
Українцю, який проживає не за місцем прописки і при цьому протягом 30 днів не реєструвався, на перший раз загрожує попередження. Якщо ж протягом року “попастися” повторно – доведеться заплатити штраф від 17 до 51 гривні.
Перевіряти реєстрацію можуть органи місцевої влади і співробітники центру надання адміністративних послуг.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас