Автомобілі Volkswagen отримають «кліматичне» лобове скло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автомобілі Volkswagen отримають «кліматичне» лобове скло

Технології&Авто
1638
Система обігріву лобового скла безумовно є дуже корисною функцією, що дозволяє швидко усунути обмерзання або запотівання. Але при русі в певних умовах водій може бачити нитки розжарювання, що створює деякі незручності.
Концерн Volkswagen розробив технологію, що дозволяє розв’язати описану проблему. Замість традиційних ниток розжарювання застосовується дуже тонкий провідний шар срібла, вбудований в структуру лобового скла. Система дозволяє швидко усунути запотівання або обмерзання, витрачаючи 400-500 Вт енергії.
При цьому в зоні спокою склоочисників, яку не видно водієві, як і раніше, застосовуються нитки розжарювання. Вони запобігають обмерзанню щіток та їх примерзанню до скла.
Цікаво, що влітку найтонший шар срібла виконує функцію «теплового екрана», відбиваючи сонячне випромінювання. Це дозволяє швидше охолодити салон і знизити навантаження на систему кондиціонування.
Лобове скло нового типу вже пропонується як опція на моделях Golf, Golf Sportsvan, Tiguan, Sharan, Passat і Passat Variant. Ціна на нього починається від 340 євро.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас