Нуланд йде у відставку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нуланд йде у відставку

Світ
1431
Помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд, яка займалася в держдепартаменті пострадянським простором, включаючи Росію і Україну, залишає свою посаду разом з групою інших дипломатів.
Напередодні у відставку пішли помічники держсекретаря Джойс Барр і Мішель Бонд. У п’ятницю збирається залишити держдеп заступник держсекретаря з адміністративно-господарської частини Патрік Кеннеді, який був призначений на цю посаду ще президентом США Джорджем Бушем-молодшим в 2007 році, повідомило в четвер інформаційне агентство Ассошіейтед Пресс (АП).
Залишить свою посаду і Джентрі Сміт, який очолював офіс у справах закордонних місій. В день інавгурації президента Дональда Трампа пішов у відставку помічник держсекретаря з дипломатичної безпеки Грегорі Стар.
Хоча ніхто з високопоставлених співробітників держдепу публічно не пов’язує свою відставку з Д.Трампом, багато дипломатів приватно висловлюють стурбованість з приводу перспективи служби в адміністрації нового президента, враховуючи його неортодоксальну позицію з багатьох зовнішньополітичних питань, зазначає АП.
Зараз тимчасово «на хазяйнуванні» в Держдепі залишився перший заступник держсектретаря Томас Шеннон. Президент США Дональд Трамп висунув на посаду держсекретаря Рекса Тіллерсона. Наступного тижня сенат буде голосувати за його кандидатуру.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас