Потенційний посол США при ЄС не вірить в виживання євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Потенційний посол США при ЄС не вірить в виживання євро

Валюта
1070
Професор школи бізнесу Хенлі Тед Маллок, якого, за даними інформованих джерел, президент США Дональд Трамп хоче призначити послом в Європейському союзі, очікує розвалу єврозони протягом найближчих півтора років.
Він також сказав, що Великобританія могла б укласти з США “прийнятну для обох сторін” торгову угоду протягом трьох місяців.
“Я хотів би нагадати, що більша частина угод про злиття чи придбання компаній укладається приблизно за три місяці”, – сказав Т.Маллок.
На думку Т.Маллока, так званий “чистий” або “жорсткий” вихід Великобританії з Євросоюзу (Brexit), тобто відмова від збереження доступу до єдиного ринку на колишніх умовах, був би кращим варіантом для країни.
Як тільки Британія вийде із спільного ринку і митного союзу, вона зможе ігнорувати “брюссельську бюрократію” і укласти торговий договір сама, додав він.
За словами Т.Маллока, будь-яка спроба Брюсселя заблокувати переговори між Лондоном і Вашингтоном буде абсурдною – “як якби чоловік намагався заборонити своїй дружині завести коханця”.
“Ті з нас, хто працював на Уолл-Стріт або в лондонському Сіті, знають, що якщо ви посадите в одну правильну кімнату правильних людей, у яких достатньо хорошої інформації і багато енергії, – а у Трампа, безсумнівно, багато енергії, – то можна домогтися результатів”, – додав Т.Маллок.
Прем’єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей може виявитися першим іноземним лідером, який зустрінеться з новим американським президентом. Вона вирушає до Вашингтона в п’ятницю. Серед іншого, обидва лідери обговорять можливість укладення торгового договору між США і Британією.
Багато експертів в області зовнішньої торгівлі стверджують, що “угода за 90 днів” далека від реальності, оскільки Лондону і Вашингтону буде потрібно обговорити деталі з багатьох спірних питань, включаючи імпорт продуктів харчування, а також фінансові послуги та фармацевтику.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас