Названо дату введення в експлуатацію нового сховища для відпрацьованого ядерного палива ЧАЕС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Названо дату введення в експлуатацію нового сховища для відпрацьованого ядерного палива ЧАЕС

Енергетика
396
Державне спеціалізоване підприємство «Чорнобильська АЕС» і підрядна організація – американська компанія Holtec International в третьому кварталі 2018 року планують почати введення в експлуатацію нового сухого сховища для відпрацьованого ядерного палива (ССВЯП-2), в яке з існуючого сховища (ССВЯП-1) буде вивантажено паливо Чорнобильської АЕС, повідомила прес-служба Державного агентства з управління зоною відчуження.
«Не раніше третього кварталу 2018 року ЧАЕС разом з підрядною організацією (Holtec International – Ред.) почнуть процес введення в експлуатацію СВЯП-2», – повідомили в прес-службі, додавши, що існуюче сховище вже заповнене на 97%, в результаті чого планується протягом 10 років перевезти паливо ЧАЕС на ССВЯП-2.
Згідно з повідомленням, нове сухе сховище відпрацьованого ядерного палива буде розташовано в зоні відчуження і повинно буде забезпечити зберігання відпрацьованого палива Чорнобильської АЕС (більш ніж 21000 тепловиділяючих збірок) протягом 100 років (2019-2119 роки).
В рамках «гарячих» випробувань з ССВЯП-1 в ССВЯП-2 буде перевезено 186 відпрацьованих ТВЗ, і тільки після проведення всіх випробувань буде отримана ліцензія на експлуатацію об’єкта.
Згідно з повідомленням, вартість ССВЯП-2 становить 381 млн євро.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас