Порошенко просить торгових преференцій у Європарламенту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко просить торгових преференцій у Європарламенту

Казна та Політика
539
Президент Петро Порошенко закликав Європарламент підтримати пропозицію Єврокомісії щодо надання Україні автономних торгових преференцій.
Про це йшлося під час телефонної розмови Порошенка з президентом Європарламенту Антоніо Таяні, повідомляє прес-служба глави держави.
Президент привітав Таяні з обранням на посаду і висловив надію на продовження рішучої підтримки з боку Європарламенту України в питанні відновлення територіальної цілісності і поглиблення відносин з Євросоюзом.
“Президент України закликав Європаламент підтримати пропозицію Єврокомісії щодо надання Україні автономних торгових преференцій з метою сприяння подальшій диверсифікації українського експорту в умовах економічного тиску з боку Російської Федерації”, – йдеться в повідомленні.
Лідери обговорили перспективи завершення Європейським Союзом процедур, необхідних для введення безвізового режиму для громадян України, а також вступ в силу Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.
Порошенко подякував Європарламенту за дотримання політики невизнання анексії Росією Криму та звернувся з проханням активно протидіяти репресіям і порушенням прав людини Росією щодо громадян України, в тому числі кримських татар, а також сприяти звільненню всіх незаконно утримуваних на території Російської Федерації заручників.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас