Кабмін затвердив новий порядок ведення реєстру відшкодування ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив новий порядок ведення реєстру відшкодування ПДВ

Казна та Політика
751
Кабінет міністрів України затвердив новий порядок ведення реєстру відшкодування податку на додану вартість (ПДВ), що значно зменшує можливості для зловживань у цій сфері.
Рішення було прийнято в ході засідання уряду одностайно.
Представляючи новий порядок, міністр фінансів України Олександр Данилюк зазначив, що механізм відшкодування буде зведений до кількох кроків: подання заявки на відшкодування, публікація цієї заявки в реєстрі, проведення перевірок і погоджень, а також власне відшкодування податку в автоматичному режимі. Термін проведення перевірок і погоджень складе, за словами міністра, не більше 30 днів, а подання заявок має відбуватися не пізніше 20 числа кожного місяця.
“Відшкодування стане автоматизованим, щоденним і прогнозованим. Громадськість зможе контролювати процес”, – сказав міністр, зазначивши, що таким чином Україна істотно просунеться на шляху поліпшення ділового клімату.
Коментуючи необхідність прийнятого рішення, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зазначив, що в сфері відшкодування ПДВ завжди були можливості для зловживань.
“Тепер Мінфін зможе впровадити новий порядок відшкодувань, всі будуть це бачити, це правильний крок”, – підкреслив голова уряду.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас