"Укрзалізниця" збільшить інвестиції в 4,5 разу в 2017 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" збільшить інвестиції в 4,5 разу в 2017 році

Казна та Політика
274
ПАТ “Укрзалізниця” в 2017 році планує інвестувати в рухомий склад та інфраструктуру 27,5 млрд грн, що в 4,5 разу більше, ніж в 2016 році, повідомив голова правління ПАТ Войцех Балчун, виступаючи на засіданні Кабінету міністрів у середу.
“На ремонт рухомого складу ми направимо 9 млрд грн, купимо або зробимо більше 9 тис. вантажних вагонів, відремонтуємо і модернізуємо 33 тис. вантажних вагонів, купимо 50 пасажирських вагонів. Передбачаємо що цей рік буде прибутковим, і якщо ми виконаємо цю інвестпрограму, то направимо 13 млрд грн на закупівлю у вітчизняних товаровиробників, а це створення або збереження 10 тис. робочих місць”, – сказав він.
Він запевнив, що ПАТ також буде виконувати умови угоди з Європейським інвестиційним банком на EUR150 млн на електрифікацію ділянки Долинська-Миколаїв-Колсовка, повна вартість проекту становить EUR300 млн, і ПАТ завершує переговори з Європейським банком реконструкції та розвитку на цю тему. У другому кварталі “Укрзалізниця” також має намір завершити переговори з ЄБРР про кредит на $150 млн на купівлю 5,89 тис. напіввагонів.
“Будемо розвивати пасажирське сполучення, встановлювати квиткові термінали на вокзалах, хочемо встановити на всіх вокзалах безкоштовний Wi-Fi, оголошуємо конкурс на дизайн нових “вагонів майбутнього”. Вчора прийняли рішення про виділення філії UZ Cargo і створимо UZ Cargo International, яка буде допомагати розвивати міжнародну діяльність”, – повідомив голова ПАТ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас