Трамп пояснив, чому Клінтон його випередила майже на 3 млн голосів виборців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп пояснив, чому Клінтон його випередила майже на 3 млн голосів виборців

Світ
2251
Президент США Дональд Трамп на зустрічі з конгресменами заявив, що поступився на виборах в листопаді за кількістю голосів виборців кандидату від демократів Хілларі Клінтон через тих, хто голосував незаконно, повідомляє газета Washington Post з посиланням на джерела, знайомі зі змістом зустрічі, повідомляє РІА “Новости”.
Співрозмовники видання уточнили, що Трамп на початку зустрічі із законодавцями від Демократичної і Республіканської партій витратив 10 хвилин на обговорення президентської кампанії. За його словами, в його програші за кількістю голосів виборців винні від трьох до п’яти мільйонів “нелегальних голосів”.
В кінці листопада Трамп уже заявляв, що мільйони виборців проголосували за його суперницю незаконно. Республіканці звинувачували демократів в тому, що ті використовують на виборах “мертві душі”, перевозять виборців зі штату в штат і організовують голосування ненатуралізованних американців.
Трамп переміг на виборах президента США 8 листопада, набравши більшість голосів виборщиків від штатів, хоча Клінтон випередила його майже на три мільйони голосів виборців.
Кількість виборщиків в кожному штаті залежить від чисельності населення, голоси всіх виборщиків від штату дістаються переможцю народного голосування. Трамп виграв за рахунок перемог в кількох ключових густонаселених штатах, забезпечивши собі в підсумку 304 голоси виборщиків проти 227 у Клінтон.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас