Кабмін до квітня допрацює закони щодо реформування солідарного пенсійного забезпечення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін до квітня допрацює закони щодо реформування солідарного пенсійного забезпечення

Казна та Політика
544
Основною проблемою в солідарній системі є недостатні надходження до ПФУ Кабінет міністрів України протягом 2-3 місяців планує доопрацювати законопроекти щодо реформування солідарного рівня пенсійного забезпечення.
Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, передає його прес-служба.
 Зокрема, віце-прем’єр вважає, що трирівнева пенсійна система може стати основою для проведення подальшої пенсійної реформи в Україні.
 “Я вважаю, що в цілому ідеологія розвитку трирівневої пенсійної системи, яка передбачає введення накопичувального рівня і розвиток недержавного пенсійного страхування, і може стати прекрасною основою для проведення подальшої пенсійної реформи в Україні”, – сказав він.
 Розенко підкреслив, що основною проблемою в солідарній системі пенсійного забезпечення є недостатні надходження до бюджету Пенсійного фонду через тінізацію економіки та несплати соціальних внесків. “Окрема дискусія, безперечно, стосується реформування солідарного рівня пенсійного забезпечення і протягом 2-3 місяців ми плануємо доопрацювати і розглянути відповідні законопроекти в уряді”, – зазначив віце-прем’єр.
Крім того, він повідомив, що Кабмін вніс до Верховної Ради України законопроект №4608, який визначає правила гри в накопичувальній системі і недержавне пенсійне страхування та передбачає певні кроки по наведенню порядку в солідарній системі, зокрема, очищення Пенсійного фонду від невластивих йому соціальних виплат .
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас