"Драгон Капітал" докупив 0,8% акцій "Української біржі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Драгон Капітал" докупив 0,8% акцій "Української біржі"

Фондовий ринок
244
Інвестгруппа “Драгон Капітал” докупила 0,8% акцій ПАТ “Українська біржа” (УБ, Київ), збільшивши свою частку в фондовому майданчику до 20,788%, повідомила УБ в системі розкриття інформації НКЦБФР.
Згідно з документом, покупцем цінних паперів виступила Dragon Capital s.r.о. (Чехія).
Як повідомлялося, “Московська біржа” (МБ, РФ) на початку лютого 2016 року закрила угоду з продажу 50,02% акцій біржі ПФТС і повністю вийшла з її капіталу. Біржа не розкриває покупців її частки. Ціна угоди приблизно відповідає балансовій вартості пакета акцій за міжнародними стандартами фінансової звітності МБ.
Крім того, МБ вийшла з капіталу фондового майданчика “Українська біржа”: на початку лютого ТОВ “Драгон Капітал” викупила у неї 4,997 тис. акцій української біржі (19,988% цінних паперів), після чого 9 березня інвестгруппа “Універ Капітал” викупила решту 23 % акцій УБ у власності МБ.
УБ засновано 15 травня 2008 року провідними учасниками українського ринку цінних паперів спільно з російською фондовою біржею РТС. Торги вона почала в березні 2009 року і першою запустила ринок заявок, інтернет-трейдинг, ринок РЕПО, розрахунки через центрального контрагента і строковий ринок.
Заснована в 2000 році “Драгон Капітал” – одна з найбільших інвесткомпаній України. Працює в сфері прямих інвестицій і фінансових послуг, надає повний спектр інвестиційно-банківських і брокерських послуг для корпоративних і приватних клієнтів.
Міноритарним пакетом “Драгон Капітал” з 2007 року володіє Goldman Sachs, один з найбільших світових банків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас