Причини падіння акцій Банку Америки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Причини падіння акцій Банку Америки

Фондовий ринок
978
У вівторок банківські акції продемонстрували спад, поряд з акціями Банку Америки, які впали більш ніж на 4%.
У зв’язку зі зниженням впевненості інвесторів у новій адміністрації новообраного президента США Дональда Трампа, банківські акції зазнали краху у вівторок, включаючи зниження акцій JPMorgan Chase & Co. (3.6%), Morgan Stanley (3.8%) і Банк Америки (4.0%).
Причини падіння акцій Банку Америки
До кінця торгової сесії у вівторок акції БА впали на 4.7% до рівня 22.05 $ [1]. Акції значно зросли після американках президентських виборів [2], перемога Дональда Трампа на яких послужила зміцненню фінансового сектору. Однак за останні тижні акції БА торгувалися в діапазоні між 23.22 і 21.98 [3], а індикатори наразі демонструють песимістичний настрій акцій компанії, особливо в короткостроковій перспективі.
 
Причиною зниження акцій Банку Америки напередодні інавгурації новообраного президента, наміченої на цю п’ятницю, можна відзначити багато чинників, але серед них слід виділити всього лише два ключових, які найбільше вплинули на зниження акцій банку. FSMNews допоможе Вам розібратися в ситуації, що склалася.
Ослаблення почуттів інвесторів
Нещодавно аналітики стверджували, що довіра інвесторів до новообраної адміністрації Трампа може впасти. News Implied Sentiment Indicator – індикатор, який вимірює настрій інвесторів, істотно втратив значну частину свого зростання після виборів.
Показник надає неточні дані, оскільки він вимірює кількість новинних статей, які містять слово “бичачий” і “ведмежий”, однак банки все одно можуть почерпнути корисну інформацію з цього показника.
Акції найбільших банків США злетіли завдяки листопадовим президентським виборам. Під час передвиборної кампанії федеральний уряд на чолі з республіканцем заявляв про пом’якшення регулювання і стимулювання економічного зростання шляхом збільшення витрат на інфраструктуру і зниження податків, переконуючи інвесторів, що банки незабаром почнуть заробляти набагато більше.
Причини падіння акцій Банку Америки
Деякі банки отримали вигоду, так само як і Банк Америки, акції якого зросли за останні два місяці на 30%. Підвищення відсоткових ставок, стимульоване швидшим темпом економічного зростання, піднесе Банк Америки до нових висот – вище, ніж будь-який інший банк.
Крім того, через допущені ним грубі помилки, які призвели до фінансової кризи, північнокаролінскій банк інтенсивно контролюється відповідними органами регулювання. Дана подія підвищила витрати компанії і перешкоджала її здатності повернути капітал акціонерам.
Наразі питання полягає в тому, чи були інвестори занадто впевнені, що новообраний американський президент виконає всі свої передвиборчі обіцянки. Але на даний момент немає точної відповіді на це запитання, а різке зниження акцій банку на попередній сесії і ослаблення почуттів інвесторів свідчить лише про те, що інвестори стали менш впевнені в своїх очікуваннях.
Антимонопольні судові процеси
Другим ключовим фактором, який вплинув на різке зниження акцій БА на попередній сесії, є Верховний Суд, який відмовився розглянути апеляцію. Американський суд відмовився розглядати апеляцію, подану трьома найбільшими банками: Банком Америки, Citigroup and JPMorgan Chase – для оскарження антимонопольних судових процесів.
Згадані банки звинувачуються у співпраці протягом десятиліття з метою маніпуляції короткостроковою процентною ставкою – Лондонською міжбанківською ставкою пропозиції (Libor).
Причини падіння акцій Банку Америки
Рішення Верховного суду завдає інвесторам Банку Америки та інших банків, що залежать від Libor, суттєвих збитків у мільярди доларів.
«Невірний результат тут може стати економічно руйнівним», – міркували банки.
Незважаючи на шанси врегулювання справи, зростаюча невпевненість з судовим процесом ніколи позитивно не позначиться на акціях компанії.
Загалом, акції Банку Америки збережуть ведмежий тренд, однак присутній шанс відновлення, особливо в довгостроковій перспективі. Інвестори повинні мати на увазі, що шлях буде тернистий, такий як нинішня ситуація.
FSM News надає вам найактуальнішу інформацію, висвітлюючи найбільші події ринку. Ми пропонуємо глибокий аналіз і детальні новини, щоб трейдери постійно отримували інформацію, враховуючи швидку течію подій. FSMNews щодня надає нові статті та аналіз, тому оформляйте підписку на розсилку новин вже сьогодні!
Джерело статті:
www.fsmnews.ru
За матеріалами:
fsmnews
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас