У США винайшли літієво-іонну батарею з вбудованим "вогнегасником" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США винайшли літієво-іонну батарею з вбудованим "вогнегасником"

Технології&Авто
325
Під час тестів загоряння було загашено за 0,4 секунди.
Літієво-іонні батареї використовуються в багатьох пристроях і відомі тим, що легко спалахують. Результати досліджень, проведених командою Стенфордського університету, були опубліковані в журналі Science Advances.
Літієво-іонні батареї особливо схильні до займання. Причиною може бути або занадто швидка зарядка батареї, або крихітна помилка в збірці батареї.
У лютому 2016 року Національна рада з безпеки на транспорті США випустила попередження про перевезення таких батарей в літаках, оскільки вони можуть стати “джерелом загоряння”.
Ян Фогг, старший аналітик компанії IHS, вважає, що технології виробництва батарей розвиваються повільніше, ніж телефонні технології.
“Це одна з причин, через яку і телефонні, і інші технології не можуть розвиватися швидше. Виробникам доводиться балансувати між запитами покупців, які хочуть мати і потужні батареї, і покращену графіку, і великий дисплей одночасно. Існує великий ризик при виробництві батарей з великим зарядом, бо в будь-якому пристрої така батарея може не спрацювати”.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас