Велика Британія залишить єдиний європейський ринок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Велика Британія залишить єдиний європейський ринок

Світ
795
Велика Британія прагне до угоди про вільну торгівлю з ЄС, але залишить єдиний європейський ринок, заявила прем’єр-міністр країни Тереза ​​Мей.
За словами Мей, присутність на єдиному ринку передбачає, що Велика Британія буде пов’язана законами Євросоюзу. Це буде означати, що Велика Британія на практиці не вийшла з ЄС
“Я хочу чітко заявити: те, що я пропоную, не може означати членства в єдиному ринку”, – сказала вона.
“Замість цього ми прагнемо до максимально можливого доступу до нього (ринку – прим. Ред.) в рамках нової всеосяжної, безкомпромісної і амбітної угоди про вільну торгівлю. Ця угода може включати в себе елементи поточних домовленостей про єдиний ринок в деяких галузях”, – зазначила прем’єр-міністр.
“Ми розуміємо нове і рівноправне партнерство між незалежною, самоврядною, єдиною Великою Британією і нашими друзями і союзниками в ЄС. Не часткове членство в Європейському союзі, асоційоване членство в Європейському союзі або щось, що залишає нас наполовину всередині, наполовину поза (ЄС )”, – підкреслила Мей.
Прем’єр-міністр Великої Британії заявила, що винесе остаточну угоду про Brexit на голосування в обох палатах парламенту, напередодні рішення суду про те, чи вправі вона розпочати процедуру виходу з ЄС без схвалення парламенту.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас