НБУ назвав одну з причин "долара по 30", але не сказав, як буде виправляти - нардеп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ назвав одну з причин "долара по 30", але не сказав, як буде виправляти - нардеп

Валюта
13090
Національний банк України визнав, що однією з причин падіння гривні до 30 грн за долар стало зниження виручки експортерів. Однак відповіді не прозвучало, як виправити ситуацію.
Про це голова Комітету Верховної Ради з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк написав у своєму Фейсбуці.
“Долар під 30. Нацбанк визнає однією з причин падіння курсу гривні зниження виручки експортерів. Теж мені Америку відкрили, бандерлоги! Ви скажіть як виправляти будете?!? Знову душити економіку інфляційним таргетуванням? Знову виступати проти створення українського експортно-кредитного агентства? Знову встановлювати штучні обмеження для інвесторів і експортерів? Знову набирати закордонні “стабілізаційні” кредити? Це вірний шлях до зубожіння населення і згодом до дефолту країни”, – акцентував депутат.
Він зазначив, що не розуміє логіки Нацбанку, який сподівається при від’ємному сальдо торгового балансу підтримувати національну валюту за рахунок кредитів МВФ і сподіватися на позитивний розвиток ситуації.
“Як можна при десятирічному від’ємному сальдо торгового балансу від 2-3 до 14-15 млрд дол. США на рік, при нинішніх золотовалютних резервах 15 млрд дол. США і негативних трендах реального сектора намагатися штучно підтримувати національну валюту за рахунок кредитів МВФ і сподіватися на щось хороше”, – підкреслив Галасюк.
Він також підкреслив, що подібна політика – замкнутий ланцюг, який з кожним стрибком долара веде до подальшого погіршення економічної ситуації в країні.
“Кожен стрибок долара робить біднішими 90% українців і підвищує бюджетні витрати на обслуговування держборгу”, – зазначив голова Комітету ВР з промислової політики.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас