Влада Франції підозрює Renault в заниженні показників вихлопів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Франції підозрює Renault в заниженні показників вихлопів

Фондовий ринок
206
Французька влада почала попереднє розслідування відносно Renault в зв’язку з підозрами, що автовиробник занижував дані про обсяги викидів шкідливих речовин для деяких моделей машин з дизельним двигуном.
Регулюючі органи по всьому світу посилили контроль автомобільного сектору після скандалу навколо Volkswagen AG, що вибухнув у вересні 2015 року та зачепив більше 11 млн автомобілів з дизельним двигуном.
У четвер Агентство з захисту навколишнього середовища США направило офіційне повідомлення автовиробникові Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) про те, що він порушив законодавство, таємно встановивши на свої машини програмне забезпечення, що дозволяє перевищувати допустимі норми викидів шкідливих газів.
У минулому році французька влада провела обшуки в трьох офісах Renault, що викликало побоювання поширення “дизельного скандалу” по всій Європі.
Renault заперечує використання програмного забезпечення для маніпулювання результатами тестів на рівень вихлопів. У компанії відзначають, що її автомобілі “відповідають законодавчим вимогам та нормам на кожному з ринків, де вони продаються”.
Після скандалу навколо Volkswagen уряд Франції, що володіє 20%-ю часткою Renault, створив національну комісію для тестування рівнів викидів шкідливих речовин в автомобілях, що продаються у Франції різними автовиробниками, щоб оцінити, чи не використовуються в якихось машинах засоби заниження обсягу вихлопів.
Розслідування комісії показало, що викиди оксидів азоту в багатьох моделях автомобілів Renault суттєво перевищують норму при звичайних умовах руху, в деяких випадках більш ніж в 10 разів.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас