В Україні з'явився вірус, який краде банківські дані — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з'явився вірус, який краде банківські дані

Технології&Авто
1773
Фахівці Департаменту кіберполіції України виявили новий банківський троян, який краде дані користувачів пристроїв під управлінням операційної системи Android. Про це йдеться на офіційному сайті департаменту.
Поширюється цей вірус на території України, а також Білорусі та інших країн СНД.
“Варто зазначити, що даний троян швидко поширюється і зараз кількість інфікованих пристроїв нараховує понад 500 тис. і за словами фахівців з кожним днем їх кількість збільшується приблизно на 30-40 тисяч”, – зазначають у кіберполіції.
Вірус поширюється, маскуючись під популярні додатки, такі як “Вконтакті”, “Однокласники”, Pokemon Go, Telegram та інші. Вбудований в додаток код розшифровує файл, доданий зловмисниками в ресурси програми, і запускає його. Далі запущений файл викачує з керуючого сервера основну частину шкідливого коду, який в свою чергу містить посилання на скачування ще декількох шкідливих файлів.
В результаті злочинці отримують все необхідне для крадіжки грошей жертви. Зокрема, вони можуть отримати доступ до баз даних браузерів, які містять інформацію про збережені логіни і паролі, історію відвідувань, файли cookie і навіть збережені дані банківських карток.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас