Київ у 2016 р. передав в оренду 197 тис. кв. м нових площ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ у 2016 р. передав в оренду 197 тис. кв. м нових площ

Нерухомість
406
Влада Києва в 2016 році передала в оренду 197 тис. кв. м нових площ комунальної власності, повідомив депутат Київської міської ради (Київрада) від фракції “Об’єднання “Самопоміч”, голова постійної комісії з питань власності Леонід Антоненко.
“За рік було передано в оренду 197 тис. кв. м площі (847 приміщень), з яких на відкритому конкурсі – лише 6,4 тис. кв. м, тобто всього 3%. При цьому ці 3% забезпечать майже половину всіх надходжень від орендних договорів, укладених на підставі прийнятих в 2016 році рішень”, – написав він на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
За словами депутата, комісія з питань власності Київради в 2016 році продовжила 1,342 тис. вже діючих договорів оренди комунальних приміщень загальною площею 199 тис. кв. м.
“В цілому продовжили і укладали нові договори оренди на 32 млн грн на місяць, або 384 млн грн на рік. Результат досить дивний з урахуванням того, що левова частка всіх площ йде поза конкурсом безкоштовно або майже задарма”, – зазначає Л.Антоненко.
За його даними, в 2016 році в столичній газеті “Хрещатик” вивчався попит на оренду 464 приміщень комунальної власності загальною площею 59 тис. кв. м, за результатами чого на кожне приміщення знайшовся єдиний претендент.
Найпопулярнішою категорією приміщень, на які вивчався попит, стали приміщення шкіл та дитячих садків, які використовуються в позаурочний час для погодинної оренди. Вони склали 38% всіх переданих в оренду площ.
Другою за популярністю категорією оренди, на яку вивчався попит, стала оренда приміщень в школах і дитячих садах для розміщення приватних навчальних закладів замість комунальних. Вона склала 15% усіх переданих в оренду площ.
Помісячна оренда спортивних залів у школах склала 6%, оренда приміщень для розміщення громадських організацій – 7% від переданих в оренду площ, на які вивчався попит. Ще 5% припало на оренду комунальних лікарень і поліклінік для розміщення приватних клінік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас