Як українські забудовники знижують вартість квадратних метрів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як українські забудовники знижують вартість квадратних метрів

Нерухомість
2781
За рік будівельно-монтажні роботи в Україні, за даними Держстату, подорожчали на 9%, підвищували ціни і виробники будматеріалів. Однак ціни на нове житло в столиці практично не змінилися, квадратний метр продається в середньому по 22 тис. грн., що на 2% нижче цін початку 2016 р.
Торік експерти прогнозували, що забудовники як антикризове рішення зроблять ставку на дешеві технології і матеріали. Наприклад, замість моноліту для стін будуть частіше використовувати панелі, замість цегли – газобетон.
В цілому прогноз про масовий пошук варіантів здешевлення собівартості будівництва підтвердився.
“Вартість будматеріалів і робіт зростає, а пропозиція на ринку первинної житлової нерухомості Києва, за найскромнішими оцінками, зараз перевищує попит удвічі. При цьому за 2016 рік зросла кількість не тільки проектів (зараз їх 283), але і забудовників. В таких умовах, коли ряд забудовників йде фактично шляхом демпінгу, цінових воєн, виникає вимушена необхідність знижувати витрати на будівництво, закуповуючи більш дешеві будівельні матеріали”, – розповів керівник департаменту маркетингу групи компаній DIM Кирило Верещагін.
Але ця тенденція, зазначив він, характерна, перш за все, для економ- і комфорт-класів житла, а в сегменті бізнес забудовники не ризикують знижувати якість будівництва за рахунок використання більш дешевих матеріалів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас