Українець запустив бізнес на винних корках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українець запустив бізнес на винних корках

Особисті фінанси
2547
Сумки з корків найбільше купують європеці. Коштує така від 6 тис. грн. Найдорожча – 30 тисяч. Про це Gazeta.ua розповів дизайнер Сергій Ткачук. У 2012 році почав шити сумки з винних корків. Заснував бренд TkachukCorkStyle.
“Такі вироби мають велику собівартість, особливо якщо робити з нових корків. Треба замовити тканину, фурнітуру, ручки для сумок. Тільки на корки для однієї сумки витрачаю близько 3 тисяч гривень. На роботу йде в середньому 7-12 днів. “Клатч” роблю за 2-3 дні. Складні сумки виготовляю по місяцю. На старті у проект вклав 3-4 тисячі гривень”, – говорить він.
Крім сумок, Сергій робить метелики, жилети, туфлі та вишиванки з корків. На місяць виробляє 10-12 сумок. Для сумок підходить не будь-який вид винних корків. Мають бути з цілісної деревини. Інакше сумка буде важка й незручна.
“Мої сумки важать від 400 до 600 грамів. Корки для сумок для мене збирають друзі та знайомий сомельє. Інколи доводиться замовляти в інтернеті. Новий корок коштує 12-15 гривень, деколи – 20. На одну роботу йде близько 200 штук”, – розповідає дизайнер.
Виготовляти вироби із корків він почав, коли працював адміністратором у ресторані. Зібралося багато винних корків. З них робив картини, прикраси. Зараз Сергій працює святковим ведучим. Одягає на свята аксесуари з корків – метелики, жилети.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас