ТОП-10 найбільш вигідних короткострокових депозитів в гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ТОП-10 найбільш вигідних короткострокових депозитів в гривні

Кредит&Депозит
3146
Девальвація гривні, високий рівень інфляції та чистки від НБУ (остання відбулася вже 2017-го – 11 грудня 2017 року НБУ відніс до категорії неплатоспроможних Платинум Банк – ред.) зробили негативний вплив на рівень довіри до депозитних програм банків. Відзначимо, всього за період з 2014 по 2016 роки з ринку виведено 82 банки зі 180.
Ситуація, що склалася, змушує банки шукати нові ідеї при формуванні депозитних пропозицій, в тому числі і активне використання бонусних програм для залучення нових клієнтів.
З іншого боку, рівень інфляції в 2016 році знизився до 12% в порівнянні з 43,3% в 2015 році, або в 3,6 разу. Це сприяє підвищенню привабливості банківських вкладів, оскільки тепер банки можуть пропонувати депозитні програми з більш високим рівнем доходу в порівнянні з інфляцією, чого в минулому році не було.
У зв’язку з усім перерахованим вище портал Finance.UA вирішив проаналізувати найбільш вигідні пропозиції на ринку депозитів в наші дні і відібрати ТОП-10 найприбутковіших короткострокових пропозицій.
За основу взято вклади на суму 25 тис. грн, що оформляються на термін до 3 місяців. Вирішили зупинитися саме на них, оскільки відкриття гривневого депозиту на 1 рік і більше в нашій країні все ж пов’язане з великими ризиками. Пошук найкращих пропозицій здійснювався на основі інформації з сайтів установ.
ТОП-10 найбільш вигідних короткострокових депозитів в гривні
(за версією порталу Finance.UA)
ТОП-10 найбільш вигідних короткострокових депозитів в гривні
Тим, хто шукає якомога більше прибутків, варто звернути увагу на вклад «Класичний плюс» від банку «Конкорд». Депозит дозволяє заробити 20% річних. Серед найприбутковіших депозитів – Форвард Банк з вкладом «Максимум». При оформленні депозиту через інтернет-банк відсоткова ставка становитиме 19,5% річних.
Варто сказати, що деякі банки віддають перевагу консервативній стратегії, яка передбачає невисокі процентні ставки за вкладами при високому рівні надійності банку. Як правило, це установи з іноземним капіталом, які мають фінансову підтримку з боку своїх акціонерів. Наприклад, ставки за депозитами строком на 3 місяці в Райффайзен Банк Аваль становлять 9%, в Креді Агріколь Банк – 11%, в Кредобанку – 11,5%.
Про банки: дати і цифри
У жовтні 2016 року Банк «Конкорд» успішно пройшов перевірку НБУ, підтверджені достатність капіталу банку і прозорість структури власників.
На позачергових зборах акціонерів Банку «Конкорд», що відбулися 18 листопада 2016 року, прийнято рішення про збільшення статутного капіталу банку за рахунок додаткових внесків на 45 млн грн за рахунок розміщення простих іменних акцій. З урахуванням додаткової емісії розмір капіталу банку становитиме 200 млн грн.
  
За 11 місяців 2016 року отримав збиток 1,1 млн грн.
За інформацією рейтингового агентства «Стандарт Рейтинг», Форвард Банк увійшов до ТОП-5 українських банків за надійністю депозитів за результатами діяльності за 9 місяців 2016 року.
За результатами 9 місяців минулого року отримав прибуток у сумі 835 тис. грн.
На тлі поганих фінансових результатів власник Промінвестбанку, російський Внєшекономбанк (ВЕБ), прийняв рішення виставити дочірню структуру в Україні на продаж. Зараз ВЕБу належить 98% акцій Промінвестбанку. За словами керівника ВЕБу Сергія Горькова, вже є кілька потенційних покупців.
За результатами 9 місяців 2016 року банк отримав збиток в сумі 4,1 млрд грн.
Після прийняття рішення про націоналізацію рейтингове агентство Fitch знизило рейтинг ПриватБанку в іноземній валюті до рівня RD «обмежений дефолт». На думку Fitch, навіть за допомогою держави ПриватБанку буде вкрай складно розрахуватися за своїми зобов’язаннями в іноземній валюті.
Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor’s (S&P) знизило рейтинги Приватбанку з R (під наглядом органів державного регулювання) до SD (вибірковий дефолт) через примусову конвертацію в капітал сертифікатів участі в позиці.
Станом на грудень 2016 року потреба банку в додатковому капіталі становила 148 млрд грн. Для докапіталізації банку уряд прийняв рішення випустити ОВДП на 116,8 млрд грн, з яких 107 млрд банк вже отримав.
Раніше статутний капітал банку був збільшений на 50,7 млрд грн за рахунок конвертації в капітал зобов’язань банку. Також в статутний капітал були переведені і єврооблігації на суму 595 млн дол. Швидше за все, кредитори з цим не погодяться і на банк ще чекають тривалі судові розгляди.
З січня 2017 року очікується зниження ПриватБанком ставок за валютними і гривневими депозитами.
За 11 місяців 2016 року Приватбанк отримав прибуток в сумі 628,5 млн грн.
Власник запланував збільшити капітал банку на 270 млн грн. За 9 місяців 2016 року Вернум Банк отримав прибуток у сумі 19,8 млн грн.
Згідно з даними НБУ, в жовтні 2016 року Укргазбанк піднявся на 4 місце серед банків за розміром активів.
За результатами 11 місяців 2016 року банк отримав прибуток в сумі 202,0 млн грн.
Рейтингове агентство «IBI-RATING» підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг Банку Кредит Дніпро на рівні uaА- з прогнозом «у розвитку», і рейтинг депозитів на рівні 4+ (високий рівень надійності).
За результатами 9 місяців 2016 року банк отримав збиток в сумі 227,4 млн грн.
У грудні 2016 року статутний капітал банку збільшився на 300 млн грн. Згідно з програмою докапіталізації акціонери планують збільшити капітал Діамантбанку на 750 млн грн до 1 липня 2017 року.
У третьому кварталі минулого року Діамантбанк залучив кредити НБУ на 401 млн грн.
Розмір власного капіталу за результатами 9 місяців 2016 року знизився до 144,3 млн грн.
За результатами 11 місяців 2016 року банк отримав збиток в сумі 575,4 млн грн.
НБУ без істотних зауважень завершив перевірку Індустріалбанку з питань дотримання вимог валютного законодавства та у сфері фінансового моніторингу.
За результатами 11 місяців 2016 року банк отримав збиток в сумі 5,4 млн грн.
У жовтні 2016 року холдингова компанія ABH Holdings S.A. (Люксембург) придбала 99,9% акцій Укрсоцбанку у UniCredit Group. В Україні ABH Holdings володіє 100% акцій Альфа Банк. Почався процес об’єднання сервісів, які стануть однаково доступними для клієнтів як Укрсоцбанку, так і Альфа Банку.
За 9 місяців минулого року банк забезпечив приріст власного капіталу на 44%.
 
За 11 місяців 2016 року збиток банку становив 6,08 млрд грн.
Що враховувати при виборі
При виборі депозитної програми важливо враховувати не тільки рівень прибутковості вкладу, але і надійність та стійкість банку, його потенційну здатність виконувати свої зобов’язання перед вкладником. Як показав досвід багатьох збанкрутілих банків, звертати увагу тільки на прибутковість вкладу дуже ризиковано.
Найбільш оптимальний варіант – розумне поєднання надійності банку і прибутковості вкладу. Також при виборі банку перевагою буде великий термін роботи на ринку і рівні, без злетів і падінь, фінансові результати. Більш детально ознайомитися з депозитами українських банків і особисто порівняти пропозиції можна в спеціальному розділі порталу Finance.UA.
Олександр Єжель
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас