Сенат США проголосував за початок скасування Obamacare — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сенат США проголосував за початок скасування Obamacare

Світ
2208
Сенат США схвалив початок процесу щодо скасування прийнятої при Бараку Обамі реформи охорони здоров’я Obamacare, найближчим часом американські відомства мають підготувати відповідний законопроект, передає Reuters.
Проти скасування реформи проголосували 48 осіб, за виступив 51 сенатор. Резолюція буде направлена в Палату представників, яка повинна прийняти рішення щодо медичної системи на цьому тижні.
У вівторок, 10 січня, обраний президент Дональд Трамп закликав республіканців скасувати Obamacare “на наступному тижні”, а також відразу ввести їй заміну. Майбутній віце-президент США Майк Пенс заявляв, що її замінять іншою реформою охорони здоров’я, що знизить вартість медичної страховки без зростання обсягів коштів, що виділяються державою.
Закон Affordable Care Act (закон про доступну охорону здоров’я), отримав також назву Obamacare, – це обов’язкове медичне страхування громадян. У разі відмови від придбання поліса, американці повинні заплатити штраф у розмірі 2,5% свого доходу. Незважаючи на агресивні умови, Білий дім пішов назустріч незастрахованим біднякам, чий річний дохід на 4 членів сім’ї складає не більше $88 тис. на рік, гарантувавши їм майже 90-відсоткове покриття вартості страхового поліса.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас