Кабмін пропонує Раді ратифікувати угоду з ЄС про приєднання України до програми підвищення конкурентоспроможності бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує Раді ратифікувати угоду з ЄС про приєднання України до програми підвищення конкурентоспроможності бізнесу

Казна та Політика
193
Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді ратифікувати угоду з Європейським Союзом про приєднання України до програми “Конкурентоспроможність підприємств малого та середнього бізнесу (COSME) (2014-2020)”.
Відповідний законопроект був схвалений на засіданні уряду.
Програма спрямована на створення сприятливих умов для розвитку малого і середнього підприємництва.
Загальний бюджет даної програми становить 2,3 млрд євро.
Приєднання України до програми сприятиме розвитку українського підприємницького середовища та консультативних і аналітичних послуг, пов’язаних з експортно-імпортною діяльністю підприємств, розширенням торговельно-економічних зв’язків, приведенням українського законодавства у сфері малого і середнього підприємництва до європейських стандартів, а також створенням умов для популяризації підприємництва і формування культури бізнесу.
В рамках програми передбачено участь України в таких складових програми, як: поліпшення умов доступу малого та середнього бізнесу на ринки; поліпшення регуляторних умов його функціонування.
Поліпшення умов доступу на ринки буде забезпечуватися шляхом отримання консультаційних та аналітичних послуг, пов’язаних з супроводом експортно-імпортної діяльності підприємств, їх інтернаціоналізацією і розширенням торгово-економічних зв’язків.
Формування культури ведення бізнесу буде здійснюватися у формі різних освітніх програм (в тому числі із залученням коштів у рамках програми “Еразмус для підприємців”), проведення секторальних тренінгів, семінарів, програм з обміну, стажувань.
Як повідомлялося, в січні 2016 року Кабмін схвалив підписання угоди з ЄС про приєднання України до програми “Конкурентоспроможність підприємств малого та середнього бізнесу (COSME) (2014-2020)”.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас